siemka, długo wahałem się z pokazaniem auta, gdyż jest jeszcze nie gotowe i trochę obciach ale dzisiaj stwierdziłem że kit z tym przynajmniej będzie widać efekty prac
5 zakupiłem półtorej miesiąca temu całkiem przypadkiem przedtem jeździłem e30 które sprzedałem na rzecz nowego auta.
Beemke kupiłem z padniętym silnikiem m30b35 który na marginesie jest zmieniany teraz na m30b30 na osprzęcie od b35. Nowy silnik pochodzi z e32 , współpracował ze skrzynią automatyczna, a przejechane ma 205 tys
Auto zakupiłem mimo tego ze względu na bude ( której w e30 praktycznie nie miałem ) auto miało jedynie podgięto lekko belke pod chłodnicą ( w chwili obecnej już zrobione, czeka na pomalowanie ) i co z blacharki jeszcze do zrobienia to regeneracja podłogi w jednym miejscu ( od nie umiejętnego podkładania lewarka, wywaliło zaslepke w podłodze i lekko pod korodowała podłoga wokół tego ) a tak po za tym jak na te lata to blacha w eleganckim stanie co aż mnie dziwi
Generalnie auto jest z 90 r. kolor calipsorott wersja sedan
co mi się podoba to ma nawet fajne wyposażenie mianowicie:
- przednia szyba z pasem zieleni
- abs
- asc
- kierownica M///
- 4 elektryczne furtki
- regulacja kierownicy
- centralny zamek
- tempomat
- tylnia roleta szyby manualna
- szpera 25 %
- pełny komputer
- wspomaganie
- klimatyzacja manualna
- grzane spryski maski
- gleba ( jeszcze nie wiem ile zglebiona jest ) na amorach KONI SPORT z regulacją twardości
- grzanie tyłka
- shadow line
Na założenie czeka obecnie :
- black hella
- kierunki dymione przednie i boczne
- xenony 6000 tyś K
- czarna skóra , co mnie cieszy z gniecionymi boczkami ( przednich foteli nie ma jeszcze bo czatuje na elektryczne sportsitze )
- nowy znaczek ma maske ( stary skradziony eeeh )
- gałka ( niby od M/// ale sam nie wiem hehe )
natomiast co do samego auta to dzień po kupnie wyglądało ło tak
Natomiast w chwili obecnej wygląda mniej więcej o tak
Generalnie planem co do auta jest jeszcze :
- w następnym miesiącu szeroka maska und grill
- m plastik ( to na pewno będzie w tym aucie )
- przednie fotele w skórze i pełnej elektryce
- dalej tylnie lampy z białym kierunkiem
- fela 17 minimum 9J z parapetem
- dalej się coś wymyśli z biegiem czasu hehe
Oczywiście liczę się z opiniami innych i jestem przygotowany na najgorsze hehe
auto zostaje w tej samej barwie puki co, gdyż lakier jest w stanie dobrym, a po polerce będzie w bardzo dobrym chyba że mnie najdzie kiedyś chęć na inne imege hehe:P:)
a co do samego silnika to on również będzie przechodził młodość
wszytko odmalowane i pozmieniane ( świece kable kopułka palec, jakieś wężyki od podciśnienia )
tutaj pokrywa zaworów po odświeżeniu ( reszta podobna)
aaa i ostatnio zmienione zostały hamulce na nowe : przednie tarcze texstara wraz z klockami valeo , nowe czujniki, komplet linek od ręcznego ( poźniej jeszcze będą zmieniane tylnie tarczo- bębny i szczęki )
po odnowie będzie ciekawe autko, choć osobiście nie przepadam za tym kolorem
jak sie jeździ na KONI ja zawsze miałem Bilsteiny?
powodzenia w dalszych zmianach
dawno nic nie pisałem, z istotniejszych nowosci to fotel kierowcy skórzany z pamięcią i pompowaniem :milosc: ( że by go złożyć musiałem zdegradować 3 fotele hehe , przełożyć skóre na nowy stelarz itp - jak ktoś chce to moge zrobić fotorelacje z tego bo mam dużo zdjęć i i opis jak to się robi po kolei )
tutaj fotony środka ( trochę syf w aucie )
dla porównania tak było przed:
1
3
a teraz to co obecnie
1
2
3
4
do środka brakuje mi jeszcze tylko i wyłącznie nowych dywaników i czarnej podsufitki na którą poluje od dłuższego czasu już ....
przy okazji pare fot motorowni
1
2
3
halogeny czekające na nowy sezon :
w trakcie składania
a tutaj już gotowe:
nowy znaczek do gałki
na koniec grudnia dojdą do gadzetów obrysówki, a w styczniu nowe osłony na głośniki i listwy ( czarne), szeroki grill i maska i to co mnie najbardziej cieszy- nowa czarna podsufitka 8)
Widze że zapowiada sie galncie. heh. Moja też juz nabiera kształtów. Narazie nie pokazuje swojej ponieważ jest nie skończona. też kupiłem do swojej czarne skóry ale są manualne a swoje stare welury miałem w elektryce i musze przełożyć całe obicie. Sufit też mam czarny ale oklejałem sobie sam specjalnym materiałem na podsufitki. Krzyże w lampy juz są i ciemne kierunki. Fajnie wygląda przodek w twojej. dobra felga jeszcze i jest git
chodzi o osłony głośników ( były szare teraz czarne i o listwy przy progowe też zmienione na czarne) wszystko idealne i nie porysowane a to dzięki koledze majler
w środku nie za czysto wiec sory
przed:
w chwili obecnej trwa przygotowanie zderzaka i przedniej atrapy pod malunek
nie mam foto przed- nerki zdarte z chromu :
1
po za podkładowaniu i pomalowaniu w czarny mat:
2
atrapa w trakcie szlifowania:
3
zakupiony komplet lakieru, ( taka ciekawostka że calipsorott to nie jest jak się wszystkim wydawac może metalik a jest to perła )
4
tak to wygląda:
5
sądzę że wszystko pomalowane powinno być w następnym tygodniu:) do wszystkiego brakuje tylko maski ( w trakcie targów moża powiedzieć że jestem hehe )
pare fotek po skończeniu:
1
2
3
nowe koło dopiero co zakupione:
felgi będe miał dopiero w następnym tygodniu
są to 2tgl tył w 9,5 j przód 8,5
plan co do nich mam już konkretny, rant i czoło w polerkę a śrubki do pozłocenia wydaje się mi ze powinno być w tym wypadku ok. zastanawiam się jeszcze tylko nad oponami jakie na to naciągnąć że by był ładny naciąg, ktoś ma może jakiś pomysł
pozdro
w końcu miałem troche czasu że by podziałać coś przy aucie
puki co udało mi się zrobić stelaże do przymocowania kanapy. jedynie zostało pociągnąć zasilanie i ogarnąć zagłówki :zly: za diabła nie mogę rozgryźć jak je podłączyć. i tutaj prośba do osób które już montowały takie coś , a wiem że są na forum takie osoby by podpowiedzieć jak to podłączyć. ogólnie brakuje wiązki łączącej oparcie z siedziskiem, może ktoś ma jakiś schemat wiązki z e32 obrazujący to.
nom i muszę jeszcze pomalować tą kanapę, gdyż nie jest popękana, czy po przecierana ale skóra już sie gdzie nie gdzie wysiedziała hehe
tutaj krótki film podglądowy jak to chodzi:
i niech nikt mi nie mówi że ta kanapa się nie mieści, bo się mieści po paru modyfikacjach
po wysunięciu całkowitym kanapy widać lukę między nią a nadkolem- patent wymyśliłem na to taki że przyczepie na rzepy do nadkola i oparcia odpowiednio wycięty kawałek skóry który będzie wypełniał tą przestrzeń
pozdro