Oto długo oczekiwana moja nowa zabaweczka.... trzecia już w rodzinie cabrio.... czwarta jako e30 8)
Troche o niej:
Silnik B20M25 połączony z automatyczną skrzynią biegów ( tą lepsza z przełącznikiem SPORT - ECONOMY - 1.2.3 ).... na trybie SPORT jest masakra, po prostu zakochałem sie w automacie, a pamiętam jeszcze moje słowa .... "nigdy automatu" Z wyposażenia było:
- ABS
- skórzana tapicerka
- grzane fotele
- wycieraczki na reflektorach
- elektryczne lustra i szyby
Ze swojej strony dodałem:
- dwumiesięczny zawias Weitec GT Ultra 60/40
- aluski BBS RS 8/9x16" z oponkami GoodYear GSD3
- Black Hella przód
- aluminiowa polerowana rozpórka kielichów przednich
Powiem tak, nie będe ściemniał... stan silnika i skrzyni PERFEKT ! przebieg 180 tyś ale nie cofany.... silnik chodzi jak dzwon.... wiem co mówie bo mam do porównania czarna bete mojego brata z tym samym silnikiem Skóry stan prawie bardzo dobry, nie poprzecierane, lecz ktoś bardzo szczędził jej kosmetyków i jest narazie bardzo twarda.... ALe pracuje nad nią..... wygląda już prawie jak nowa Brakuje pare dupereli, i pare jest uszkodzonych.... pęknięty schpwek, pokrywa pod kierownicą, namka od zegarów i pare tego typu copów..
Blacha w dobrym stanie, kilka małych wypraweczek i będzie SI.... wkońcu ten lakier ma 20 lat, spoleruje sie i będzie dobrze Z tyłu jest lekko wgniecona blacha pod zderzakiem...
Dobra skończe moje gadanie,jak coś zrobie to pokaże Foty poniżej 8)
Czeka mnie sporo pracy... ale nielubie gotowych projektów.... lubie sam pogrzebać i nawet dobrze że będzie co
Ostatnio zmieniony przez kuzyn 2008-10-03, 20:48, w całości zmieniany 53 razy
Auto: BMW MEGANE II ;-)
Wysłany: 2007-03-30, 19:25
Yakuzatti napisał/a:
Barabus, czapka z glowy! Zero komentarza bo wiesz jak jest
[ Dodano: 2007-03-30, 19:21 ]
no jedynie co bym zrobil to felgi na srebrno
Kwestie koloru felg pozostawimy bez dyskusji, ponieważ to kwestia gustu .... a o gustach się nie dyskutuje.... miałem te fele założóne już na trzech autach ...
na czerwonej IS - było dobrze
na czarnej cabrio - było super
na srebnej mojej cabrio teraz jest jak dla mnie idealnie.... to trzeba zobaczyś na własne oczy
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !
kazde Cabrio ma w sobie cos. sam nie wiem czy w klasycznym cabrio nie powinny byc klasyczne lampy ( nie black hella ). plus za silnik. gdzies te felgi juz widzialem . skora widze do naprawy. jak bedziesz jechal do tapicera to bylebys nie trafil tak jak ja dzisiaj, ktory mi powiedzial ze jednego fotela nie da sie naprawic. wszystko trzeba wymienic to wtedy sie da .
Auto: e30 316i, 90r
Wysłany: 2007-03-30, 19:56
brak mi slów....
ale rzuc okiem na www.e30.de na fotki z dnia 19.11.2006 na Cabrioralf: 325iC Teil 2
tylko kolor inny... poprostu pyszna... moze Ci cos wpadnie jeszcze do glowy... ale i tak Twoja slodka jest...
Twoje cabrio jest piękne jak każde inne E30 bez dachu, ale w tym wypadku wrzuciłbym chromowane nerki i zwykłe lampy. Koła też raczej w srebrnym kolorze... Ale niczego nie sugeruję, każdy robi jak lubi. Pozdro!
Wysłany: 2007-03-30, 20:02
Lukasz_MK napisał/a:
:jupi:
brak mi slów....
ale rzuc okiem na www.e30.de na fotki z dnia 19.11.2006 na Cabrioralf: 325iC Teil 2
tylko kolor inny... poprostu pyszna... moze Ci cos wpadnie jeszcze do glowy... ale i tak Twoja slodka jest...
PIKNA ta co pokazałeś... odoba mi się ta dokłądka na przodzie, mam taką w drugim cabrio teścia... Do tego tylne lampy i MT1 na tył i przód 8) Może ktoś ma na sprzedaż, mam jeszcze pare grosików
Wysłany: 2007-03-30, 20:05
Gasper napisał/a:
Twoje cabrio jest piękne jak każde inne E30 bez dachu, ale w tym wypadku wrzuciłbym chromowane nerki i zwykłe lampy. Koła też raczej w srebrnym kolorze... Ale niczego nie sugeruję, każdy robi jak lubi. Pozdro!
Nad NERKĄ się zastanawiam, bo srebna by fajnie zagrywała do polerownych rantów od felg A BlackHella to raczej dostanie bo według mnie jest super 8)
Auto: e30 316i, 90r
Wysłany: 2007-03-30, 20:52
RS-y piekne w czerni, ale jeszcze bym pomyslal nag garafitowym srodkiem albo w kolorze nadwozia, srebne oblatane sa wg mnie wszystkie sa srebne... grafit lub zostaw tak jak jest bo git jest... i oczywiscie chromowana nerka!! i m-technic 1 musi byc...
Spoko furka ale te gadżety: nerka i helle jakoś nie bardzo pasuję do wąskiej lampy... No przód widac że do poprawek na dole i szkoda że bita ! Ale ogólnie nie jest źle !
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Auto: E30 325is 1988
Wysłany: 2007-03-30, 21:56
no teraz RSy duuużo lepiej wyglądają 8) furka fajna, zrób ją tak jak cabrioralf i będzie miazga a co do plenerów to bardziej pasują do jakiegoś amerykańca - chociaż ostatnia fotka bardzo mi sie podoba
gratuluje zakupu
PIKNA ta co pokazałeś... odoba mi się ta dokłądka na przodzie, mam taką w drugim cabrio teścia... Do tego tylne lampy i MT1 na tył i przód 8) Może ktoś ma na sprzedaż, mam jeszcze pare grosików
Ja bym nie zmieniał niczego! Wygląda elegancko i co ważne z drugą taką jeszcze się nie spotkałem... Ewentualnie inne lampy na tył (kompletnie nie pasują mi ori lampy z wąskiej) i pełen wypas! Gratulacje zakupu, jak możesz napisać ile dałeś za to auto na PW byłbym wdzięczny...
pozdro!