witam...drodzy mechanicy pomóżcie mi...bo tak oglądałem ostatnio takie autko http://otomoto.pl/bmw-535...-C14184875.html
i wszystko było w porządku,wizualnie naprawde piękne auto,wnętrze też niczego sobie,wszystko ogólnie na swoim miejscu ale... jak odpalił silnik to coś pukało dzwięk dochodził z miski olejowej silnika(wogóle było widać silikon przy misce) i tak sie zastanawiam czy to były panewki?? stukot był wyraźny i słychać było go na zimnym jak i na ciepłym... powiedzcie cos o tym czy to warto kupić moze wystarczy panewki wymienić. Odpalając nic nie zadymiła,obroty nie falowały o gólnie ładnie chodziła tylko ten stukot
Auto: E30 2d 316 84' prawie seria Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Mar 2007 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-29, 14:04
norb, kwestia czy sam zmienisz blok czy bedziesz musial zaplacic komus za to 500-800zł, bo roboty duuuuuuzo, szlif glowicy, nowa uszczelka...
chyba ze da rade od dolu, nie wyjmujac silnika, wyjac miske i zmienic panewki, ale tego nie wiem...
Panewki mogly pojsc przez ten silikon, ktory nie trzymal cisnienia oleju w misce i smarowanie bylo do d... Silikon ogolnie to totalna porazka w stosunku do uszczelki
Ostatnio zmieniony przez Pablo325i 2010-07-29, 14:08, w całości zmieniany 2 razy